3
“Waarom schrijf je daar dan niet over?”

“Waarom schrijf je daar dan niet over?”

Dat is de vraag die een klant (Amber) me vandaag stelde tijdens ons Skype overleg. Dat is ook meteen de vraag die ik na ons gesprek niet los kon laten. En dus ben ik maar weer eens in de pen geklommen zoals dat dan heet.

Samen met deze klant was ik bezig de laatste puntjes op de i te zetten in haar nieuwe website. Zij is HR professional en helpt mensen met !WOW bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Goeie combi als je zelf soms met vragen zit over jezelf als persoon en als ondernemer. Ik wil namelijk altijd meer, beter, groter. Dat heb ik nou eenmaal. Ik heb mezelf daar ook bij neergelegd. Maar soms word je afgeremd. Ik vind het overigens een heel goede eigenschap, maar soms moet je ook tevreden zijn met waar je nu bent en de successen die je nu bereikt.

Wat doe je nou het allerliefst?

We spraken over andere klanten en opdrachten die ik heb en ze vroeg me wat ik nu het allerliefste deed. Enthousiast begon ik mijn betoog over het van betekenis zijn voor bedrijven op het gebied van online communicatie. Over hoe organisaties, mensen en communicatie zijn veranderd en over hoeveel kansen daar nog liggen. Over hoe mijn ervaring mij van waarde maakt en mijn achtergrond me sterkt als interim professional. Over hoe leuk ik het vind om mensen te leren hoe moderne communicatie werkt en welke mogelijkheden de juiste inzet van online tools en technieken biedt.

Toen vroeg ze dus: waarom schrijf je daar dan niet over? Deel wat je kracht is en waar je blij van wordt. Vertel waar jij van betekenis kunt zijn. Laat zien dat jij de expert bent. OK. Komt ie.

Mijn ‘Gouden Driehoek’

In de loop der tijd ben ik het mijn ‘gouden driehoek’ gaan noemen. Het snijvlak waarop ik opereer, mijn kennis van techniek, design en communicatie. Deze mix blijkt redelijk uniek in het (online) communicatievak en is juist zo ongelooflijk handig én belangrijk. Verstand van techniek helpt met het bepalen van haalbaarheid van ideeën maar vooral met het aansturen van en communiceren met programmeurs. Oog voor design is belangrijk omdat dit erg trendgevoelig is en natuurlijk doorslaggevend is voor gebruiksvriendelijkheid en ‘herkenning’. Essentieel bij (online) communicatieprojecten. Praktisch is ook het aansturen van designers hierdoor stukken eenvoudiger en zit je sneller ‘op een lijn’. Mijn communicatie-achtergrond en planmatige aanpak zorgen voor structuur, overzicht en inhoud bij mijn opdrachten. Als ik een rol op dit snijvlak vervul ben ik op mijn best. Dat is waar mijn hart én kracht ligt. Als interimmer of als projectmanager bij communicatievraagstukken. Dat is waar ik blij van word. Dat is wat ik het liefste doe.

Zo. Dat is er uit. Dank je wel Amber voor dat laatste duwtje ;-)

0

Comments 3

  1. Chantal Kroese

    Hoe cool is dat Michelle! Je had het ook al zo mooi verwoord naar mij en inderdaad… ik roep het ook naar anderen maar je moet het vooral ook zelf vertellen… ik heb het dus gedeeld! But ofcourse…. :-)

    Beantwoorden

Schrijf een reactie

Click here