0
Nieuwe social media sensatie: Meerkat

Nieuwe social media sensatie: Meerkat

Nieuw: Meerkat – Twitter-based video stream app

In mijn tijdlijn(en) zag ik vandaag een aantal keer de app “Meerkat” voorbijkomen met begeleidende teksten als “gamechanger” en “revolutionair”. Dan ga ik opletten :) Ik wilde meer weten. Wat is Meerkat en wat kan het?

Wat doet Meerkat?

De app Meerkat is een hele simpele video-app waarmee je beeld live kunt delen met je Twittervolgers, ‘streamen’ dus.

De werking is kinderlijk eenvoudig. Eenmaal via de app ingelogd op je Twitter-account, kun je door op ‘stream’ te drukken je uitzending aan je Twittervolgers doorgeven. Dat wil zeggen: ze kunnen ze livestream openen door op de bijbehorende link in de tweet te klikken. Opnamen worden niet automatisch bewaard, maar dat is wel mogelijk.

Big thing of zoveelste eendagsvlieg op social media?

Is dit de zoveelste nieuwe speler binnen social media die we in de gaten moeten gaan houden, of is dit echt een gamechanger? Ik ben nog niet overtuigd, maar wel positief. Beeld is immers al ondenkbaar online, maar wordt nog steeds belangrijker en belangrijker. Deze app past in deze trend. Bovendien is Meerkat niet de eerste app die het livestream principe uitprobeert, eerder was er al het ‘Yevvo’ dit was een eigen platform, zonder dus bijvoorbeeld Twitter te kiezen, wat Meerkat nu doet.

Meer lezen over Meerkat? Dit is een goed (Engels) stuk: “First impressions of a Twitter-based sensation”

Meerkat app screenshot blog

 

 

0

Schrijf een reactie

Click here