1
Worden we nu eindelijk volwassen? Hallo App Links!

Worden we nu eindelijk volwassen? Hallo App Links!

Mobiel wordt nog onderschat. En flink ook als je het mij vraagt. Ik denk niet dat we niet geloven dat dit groot wordt (lees: is). Ik denk dat we vooral samen nog niet in staat zijn om zo snel mee te veranderen. Onze smartphones en tablets kennen samen een ruime meerderheid binnen ons dagelijkse internetgebruik. Maar écht optimaliseren, ho maar. Ik vind dat vreemd. En stiekem ook jammer.

Gelukkig zijn er mensen die deze verandering wel willen omarmen en druk bezig zijn met anticiperen op dit nieuwe tijdperk. Neem nou Facebook opperhoofd Mark Zuckerberg. Mark (Facebook) heeft samen met andere grote jongens zoals Spotify, Pinterest en Vimeo een open source platform gelanceerd: App Links.

Wat is App Links?

Eindelijk staat de gebruiker écht centraal

Geniaal om meerdere redenen. Onder andere omdat het dankzij dit platform relatief gemakkelijk wordt om te (deep)linken binnen en tussen apps. Technisch wil ik hier niet te diep op ingaan, maar waar het om gaat is dat door apps met elkaar te linken de gebruikerservaringen een stuk beter worden (mobile deep-linking). Door de apps onderling met elkaar te koppelen haal je namelijk een aantal stappen weg voor de gebruiker. Hierdoor kun je informatie sneller, preciezer en relevanter maken en aanbieden.

Op Emerce kwam ik twee voorbeelden tegen die ik hier graag citeer ter verduidelijking:

“Met App Links is het mogelijk om via een URL in een e-mail of nieuwsbrief, door te linken naar een specifieke locatie in een mobiele applicatie of webpagina. Zo laat je een product automatisch in het winkelmandje plaatsen of laat je mensen zich automatisch ergens voor aanmelden.

Zo zou je bij het bekijken van filminformatie in de IMDB-app direct doorgelinkt kunnen worden naar de locale bioscoop app, die het dagelijkse programma laat zien en waarin direct tickets gekocht kunnen worden.

Een ander voorbeeld is de muziekindustrie. Gezien de dalende cijfers in muziekverkoop, is het bijna onvermijdelijk om via kanalen als Spotify je muziek te gaan promoten. Zo kan een artiest in zijn communicatie (bijvoorbeeld via een tweet of Facebook-bericht) direct linken naar een nummer, album of afspeellijst. Vanuit de artiesten pagina binnen Spotify is het vervolgens mogelijk om direct tickets te bestellen voor een aankomend concert. Dit is mogelijk doordat je direct doorgelinkt wordt naar de app van Songkick. (zoals in de afbeelding).”

app links - afbeelding - spotify

1

Comments 1

  1. Inspirerend filmpje Mitch! Net als je website. Wat een gaaf ontwerp! Zelf gedaan? Lekker clean design met fijne icons . Super!

    Beantwoorden

Schrijf een reactie

Click here