1
STAY SEEP!

STAY SEEP!

Update: inmiddels is dit idee gegroeid naar een bedrijf; seesoap. Blauwe handzeep die je kunt zien. Een zichtbare oplossing voor een onzichtbare vijand! Seesoap maakt handen wassen makkelijker, leuker én beter! Voor meer informatie bekijk onze seesoap site en socials. 

OK. Dat ik deze blog toch ga publiceren behoeft wel enige tekst en uitleg. In de quarantaine tijd heb ik namelijk als mix van zinvolle tijdsbesteding, therapeutisch van me afschrijven en ter leering ende vermaeck met mezelf afgesproken om om de zoveel dagen een stukkie te schrijven. Tot nu toe zagen deze stukjes het daglicht van het internet niet. Deze wel. 

Hoewel dat eigenlijk een understatement is voor de geboorte van een nieuw idee dat misschien wel levens redt! ;-) Lees verder en wordt net zo enthousiast als ikzelf. Of beter nog. Denk mee. Help mee. Breng me in contact met mensen die zeep kunnen maken. Dit idee willen doen helpen slagen. Bouwt de overheid apps in the war on Corona, doen wij dit. Deal? 

Stay seep! 

En dan ineens popt er een idee op. Ansich is dat niks nieuws voor mij. Sterker nog. Het gebrek aan een constante, onverklaarbare stroom aan ideeën in mijn hoofd was wél nieuw voor me in deze nare gekke tijd. Ons land was niet het enige dat in lock down ging. Mijn brein ging gezellig mee. Een paar weken had ik wel nodig om weer een beetje op kracht te komen. Of beter gezegd, bij zinnen. Een heel gekke gewaarwording die weinig goeds brengt voor je zelfvertrouwen als ondernemer. Zeker niet in al het digitale geweld van mensen die juist kansen zien en omdenken en weet ik het wat. Ik dacht echt. Ik ben niet goed. Ben ik stuk? Watskeburt. Ik herkende vooral mezelf niet. En het fijne (en tegelijkertijd confronterende) was dat mijn omgeving een zelfde soort geluid terug gaf. Zo kennen we je niet. Kut. Klopt. Aangaan dus. Onderzoeken. Afpellen. Analyseren. Maar vooral; accepteren. Prima. Dan maar een keer niet het beste meisje van de klas. Who cares. Ik zit toch alleen. Ik doe het op mijn manier. Dan maar even niks. Dagen, of zelfs weken gingen voorbij. Weken van zonnebaden en boeken lezen. Heerlijk. Maar weinig bevredigend of ondernemend. Maar zoals gezegd; ook prima.

???

En toch stroomt bloed goddank waar het niet gaan kan en was daar ineens een idee. Gevoed door de actualiteit. Gebaseerd op een bestaand succes. Gewoon ontstaan vanuit rust en ruimte gok ik. En hoewel alles anders is, lijkt dit toch een klassiek gevalletje van 1 + 1 is 2. Want. Ken je die speciale tandpasta voor kinderen? Die verkleurt bij vuil, of pas neutraal van kleur wordt als er lang genoeg en goed genoeg is gepoetst? Daar lijkt het op. Maar dan met zeep.

Nog nooit hebben we massaal zo vaak, zo veel en zo bewust onze handen gewassen. We wassen scheuren in onze handen en je kunt geen winkel meer betreden zonder de ‘was geregeld uw handen’ instructie. Kennelijk hebben we dus altijd verkeerd onze handen gewassen. In elk geval niet goed genoeg en niet lang genoeg. Het corona virus maakt ons daar bewust van, want een ogenschijnlijk eenvoudig middeltje als zeep, blijkt het beste wapen tegen dit hardnekkige virus. WTF. Zeep doorbreekt namelijk een omhulsel van het virus en daardoor is handen wassen heel belangrijk tegen besmetting en verspreiding. Er circuleert een filmpje online van iemand die met witte handschoentjes en zwarte inkt – die fungeert als zeep – laat zien dat onze ‘normale manier van handen wassen’ niet toereikend is. Sterker nog. Je ziet dat je enkel en alleen eigenlijk je handpalmen reinigt op die manier. (voor wie dit filmpje gemist heeft, check) Dus moet je met je vingers op en over en tussen elkaar wrijven. En je handen een kwartslag draaien om vervolgens je vingertoppen een goeie schrob beurt te geven en tot slot boen je nog de rug van je handen. Dit hele ritueel moet dan minstens 20 seconden duren om daadwerkelijk effectief te zijn.

Wauw. Nog even en we hebben straks een hbo handen wassen. Maar om dit een handje te helpen kwam dus dit idee in me op. Want, wat als we nou het principe van de tandpasta en het nieuwe ritueel van onze handen goed wassen combineren? Oftewel, een soort zeep ontwikkelen waardoor je ZIET of je goed en lang genoeg gewassen hebt. Hartstikke zichtbaar en daarmee stimulerend voor bijvoorbeeld kinderen en ouderen. Maar eigenlijk ook voor iedereen daartussen in. Een gekleurde zeep die je over je hele handen moet uitsmeren en wassen en die vervolgens na lang (20 seconden) wassen weer verdwijnt. Geen idee of het bestaat, waar ik eventueel zou moeten beginnen en of het haalbaar is. Maar het lijkt me wel een dankbare en duurzame uitvinding. Wat jij?


OK. Iedere ondernemer die zo aan mijn (tegenwoordig digitale bureau) zou komen, zou ik terugsturen met: mooi verhaal, maar zoom eens uit en leg eens uit. Wát is je idee. Wélk probleem lost het op? Wié is ermee geholpen? Wie en wat heb je nodig? Etc. Ondernemen voor dummies zeg maar. Dus nu. Resumé in het kort:

STAY SEEP!

In the war on Corona wil ik een zeep (laten) ontwikkelen die zichtbaar helpt bij het goed en lang genoeg wassen van onze handen. Zichtbaar omdat de zeep gekleurd is zodat je ziét of je je hele handen goed zeept en door het wassen en de tijd (20 seconden) verdwijnt de zeep en de kleur en zijn je handen dus goed schoon!

0

Comments 1

  1. GEWELDIG!!!
    Net zoiets als die snoepjes die rood kleuren als je je tanden niet goed genoeg gepoetst hebt!! Alleen hier ben je de ellende vóór!! ???????????

    Beantwoorden

Schrijf een reactie

Click here